
Hollandse wokgroente met kipdijfilet
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
380 gram kipdijfilet
400 gram Hollandse roerbakgroente
2 stuks zoete puntpaprika's
2 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels gembersiroop
1 stuk citroen
300 gram zilvervliesrijst
50 gram pinda's
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
1. Pers de citroen uit. Maak een marinade van de grove mosterd, de gembersiroop en 3 eetlepels citroensap en laat de kipdijfilets hierin minimaal een half uur marineren.
2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Was en snijd de zoete puntpaprika's in gelijke reepjes en verwijder de zaadjes. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijst. Snijd de komkommer in reepjes.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipdijfilets in 8 minuten rondom gaar. Voeg de roerbakgroenten, de komkommer en de puntpaprika toe en roerbak 4 minuten mee.
5. Verdeel de rijst samen met de roerbakgroenten en de kipdijfilets over de borden en garneer met de pinda's.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2859 Kj
Calorieën
680 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
85 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
32 gram