Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse wokgroente met kipdijfilet

Hollandse wokgroente met kipdijfilet

Ingrediënten

  • 380 gram kipdijfilet
  • 400 gram Hollandse roerbakgroente
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1 stuk citroen
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram pinda's
  • 1 stuk komkommer
Hollandse wokgroente met kipdijfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers de citroen uit. Maak een marinade van de grove mosterd, de gembersiroop en 3 eetlepels citroensap en laat de kipdijfilets hierin minimaal een half uur marineren.
  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Was en snijd de zoete puntpaprika's in gelijke reepjes en verwijder de zaadjes. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijst. Snijd de komkommer in reepjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipdijfilets in 8 minuten rondom gaar. Voeg de roerbakgroenten, de komkommer en de puntpaprika toe en roerbak 4 minuten mee.
  5. Verdeel de rijst samen met de roerbakgroenten en de kipdijfilets over de borden en garneer met de pinda's.

    Voedingswaarde

  • Kcal 680
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 85 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 6