Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Homemade kaasbroodjes met tomatendip

Homemade kaasbroodjes met tomatendip

Homemade kaasbroodjes met tomatendip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 175 g Klaverland graskaas
  • 1 sjalot
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 2 rijpe trostomaten
  • 2 el bieslook
  • 4 el tomatentapenade
Bereiden
Rasp de kaas.
Pel en snipper het sjalotje.
Smelt de boter en fruit het sjalotje.
Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden.
Blus af met de groentebouillon.
Blijf roeren tot er een gladde dikke gebonden saus ontstaat.
Laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Roer 125 gram van de kaas door de saus en neem de pan van het vuur.
Breng op smaak met peper.
Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, bestrijk ze met losgeklopt-eimengsel en leg op elke helft een beetje van de kaasvulling.
Vouw de plakjes dicht en druk goed aan met een vork.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met het eimengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de kaasbroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de tomatendip door de groene hartjes uit de tomaten te snijden.
Hak grof.
Hak de bieslook fijn en meng met de tomaten door de tapenade.
Serveer de kaasbroodjes met de tomatendip.