

Hongaarse paprika kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Pandan rijst
380 gram Kipdijfilet
1 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
2 stuks Paprika
3 eetlepel Paprikapoeder
1 stuk Bouillon
2 eetlepel Bloem
200 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
2. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak de kip aan tot goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Snipper intussen de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de paprikapoeder toe aan de pan en bak 5 minuten.
4. Voeg hier de bloem aan toe en bak dit ook 2 minuten mee. Voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de kip weer toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
5. Voeg als laatste de crème fraîche toe en meng door de saus. Serveer samen met de rijst.
Meer recepten in de categorie