
Honing rozemarijn kippendij met gekarameliseerde bospeen en knoflookkrieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram kipdijfilet
400 gram krieltjes
1 stuk citroen
1 bosje bospeen
1 theelepel rozemarijn
2 teentjes knoflook
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook en het sap uit de citroen. Schil de bospeen en snijd in grove stukken.
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kipdijfilets in 5 minuten rondom goudbruin. Leg ze vervolgens samen met de stukken bospeen in een ovenschaal.
4. Meng de honing met de helft van de knoflook, de rozemarijn en het citroensap tot een glad glazuur.
5. Bestrijk de kipdijfilets en de bospeen met het glazuur en bak in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
6. Verhit ondertussen een klontje roomboter met de resterende knoflook in een koekenpan en bak de krieltjes gaar en goudbruin.
7. Serveer de honing-rozemarijn kippendij samen met de knoflookkrieltjes en de gekarameliseerde bospeen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1413 Kj
Calorieën
335 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
27 gram