Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Honing rozemarijn kippendij met gekarameliseerde bospeen en knoflookkrieltjes

Honing rozemarijn kippendij met gekarameliseerde bospeen en knoflookkrieltjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipdijfilet
  • 400 gram krieltjes
  • 1 stuk citroen
  • 1 bosje bospeen
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels honing
Honing rozemarijn kippendij met gekarameliseerde bospeen en  knoflookkrieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook en het sap uit de citroen. Schil de bospeen en snijd in grove stukken.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kipdijfilets in 5 minuten rondom goudbruin. Leg ze vervolgens samen met de stukken bospeen in een ovenschaal.
  4. 4. Meng de honing met de helft van de knoflook, de rozemarijn en het citroensap tot een glad glazuur.
  5. 5. Bestrijk de kipdijfilets en de bospeen met het glazuur en bak in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
  6. 6. Verhit ondertussen een klontje roomboter met de resterende knoflook in een koekenpan en bak de krieltjes gaar en goudbruin.
  7. 7. Serveer de honing-rozemarijn kippendij samen met de knoflookkrieltjes en de gekarameliseerde bospeen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 335
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 4