
Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
450 gram aardappelpartjes in schil
2 tenen knoflook
¼ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie + extra
4 houthakkersburgers met spek
2 venkelknollen
1 komkommer
1 Granny Smith appel
1 bosje radijsjes
2 augurken
15 gram verse dille
sap van een ½ citroen
2 eetlepel volle yoghurt
1 eetlepel mayonaise
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Plet de knoflooktenen en meng, samen met de komijn, cayennepeper, paprikapoeder, olijfolie en een snufje zout, in een ovenschaal.
Rooster de aardappelwedges in ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de houthakkersburgers goudbruin en gaar aan beide kanten.
Was de venkel, komkommer, appel en radijsjes.
Snijd de venkel, komkommer, appel en radijsjes in hele dunne plakjes, zo dun mogelijk.
Gebruik hiervoor eventueel een kaasschaaf of mandoline.
Snijd de augurken in hele kleine blokjes, hak de dille fijn.
Meng de augurk en dille met alle ingrediënten.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de houthakkersburgers met de aardappelwedges en venkelslaw.
Meer recepten in de categorie