Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw

Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw

Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 gram aardappelpartjes in schil
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie + extra
  • 4 houthakkersburgers met spek
  • 2 venkelknollen
  • 1 komkommer
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 augurken
  • 15 gram verse dille
  • sap van een ½ citroen
  • 2 eetlepel volle yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Plet de knoflooktenen en meng, samen met de komijn, cayennepeper, paprikapoeder, olijfolie en een snufje zout, in een ovenschaal.
Rooster de aardappelwedges in ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de houthakkersburgers goudbruin en gaar aan beide kanten.
Was de venkel, komkommer, appel en radijsjes.
Snijd de venkel, komkommer, appel en radijsjes in hele dunne plakjes, zo dun mogelijk.
Gebruik hiervoor eventueel een kaasschaaf of mandoline.
Snijd de augurken in hele kleine blokjes, hak de dille fijn.
Meng de augurk en dille met alle ingrediënten.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de houthakkersburgers met de aardappelwedges en venkelslaw.