Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw

Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelpartjes in schil
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie + extra
  • 4 houthakkersburgers met spek
  • 2 venkelknollen
  • 1 komkommer
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 augurken
  • 15 gram verse dille
  • sap van een ½ citroen
  • 2 eetlepel volle yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
Houthakkersburger met spek, gekruide aardappelwedges en venkelslaw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Plet de knoflooktenen en meng, samen met de komijn, cayennepeper, paprikapoeder, olijfolie en een snufje zout, in een ovenschaal.
  3. Rooster de aardappelwedges in ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie.
  5. Bak hierin de houthakkersburgers goudbruin en gaar aan beide kanten.
  6. Was de venkel, komkommer, appel en radijsjes.
  7. Snijd de venkel, komkommer, appel en radijsjes in hele dunne plakjes, zo dun mogelijk.
  8. Gebruik hiervoor eventueel een kaasschaaf of mandoline.
  9. Snijd de augurken in hele kleine blokjes, hak de dille fijn.
  10. Meng de augurk en dille met alle ingrediënten.
  11. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  12. Serveer de houthakkersburgers met de aardappelwedges en venkelslaw.