
Huisgemaakte tomatensoep met kaas-spek crostini’s
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kilogram trostomaat
4 stuks ciabattabroodjes
150 gram spekjes
1 liter groentebouillon
4 plakken kaas
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel oregano
2 takjes basilicum
2 eetlepels groene pesto
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de tomaten in stukken en pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, de groentebouillon en de oregano toe en verwarm 15 - 20 minuten op laag vuur.
3. Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes krokant. Halveer de broodjes en beleg met de plakken kaas en de spekreepjes. Bak 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
4. Pureer de tomatensoep tot een egale massa. Verdeel over de kommen en serveer met de kaas-spek crostini’s. Garneer met de basilicum en een schepje groene pesto.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1859 Kj
Calorieën
443 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram