Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Huisgemaakte tomatensoep met kaas-spek crostini’s

Huisgemaakte tomatensoep met kaas-spek crostini’s

Ingrediënten

  • 1 kilogram trostomaat
  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 150 gram spekjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 plakken kaas
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 takjes basilicum
  • 2 eetlepels groene pesto
Huisgemaakte tomatensoep met kaas-spek crostini’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de tomaten in stukken en pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, de groentebouillon en de oregano toe en verwarm 15 - 20 minuten op laag vuur.
  4. Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes krokant. Halveer de broodjes en beleg met de plakken kaas en de spekreepjes. Bak 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Pureer de tomatensoep tot een egale massa. Verdeel over de kommen en serveer met de kaas-spek crostini’s. Garneer met de basilicum en een schepje groene pesto.

    Voedingswaarde

  • Kcal 443
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 30
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 3