
Huisgemaakte uientaart met tomatensalsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 stuks uien
100 gram geraspte kaas
150 ml droge witte wijn
500 gram snoeptomaatjes
3 stuks eieren
125 gram crème fraîche
5 plakken bladerdeegvellen
10 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
+ springvorm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de bladerdeegvellen.
2. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien 2 minuten op hoog vuur. Voeg de witte wijn toe en gaar op laag vuur nog 10 minuten.
3. Kluts de eieren en meng met de crème fraîche en de helft van de peterselie. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en verdeel de gebakken uien erover. Giet het ei-mengsel er samen met de geraspte kaas over en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
4. Snijd de snoeptomaten in blokjes en meng met de overige peterselie. Breng op smaak met extra vergine olijfolie en wat zwarte peper.
Tip: Meng rucola door de tomatensalsa voor een meer vullende salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2172 Kj
Calorieën
519 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie