Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Huisgemaakte uientaart met tomatensalsa

Huisgemaakte uientaart met tomatensalsa

Ingrediënten

  • 6 stuks uien
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 ml droge witte wijn
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 3 stuks eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • 5 plakken bladerdeegvellen
  • 10 gram krulpeterselie
Huisgemaakte uientaart met tomatensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + springvorm
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de bladerdeegvellen.
  3. 2. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien 2 minuten op hoog vuur. Voeg de witte wijn toe en gaar op laag vuur nog 10 minuten.
  4. 3. Kluts de eieren en meng met de crème fraîche en de helft van de peterselie. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en verdeel de gebakken uien erover. Giet het ei-mengsel er samen met de geraspte kaas over en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  5. 4. Snijd de snoeptomaten in blokjes en meng met de overige peterselie. Breng op smaak met extra vergine olijfolie en wat zwarte peper.
  6. Tip: Meng rucola door de tomatensalsa voor een meer vullende salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 519
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 4