
Hummus bowl met aubergine en halloumi
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
35.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Aubergine
2 theelepel Za'atar
250 gram Snoeptomaten
1 bosje Peterselie
400 gram Halloumi
4 stuks Grote tortilla's
250 gram Zonnebloemolie
400 gram Hummus
4 eetlepel Muhammara
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines en kerf het vruchtvlees kruislings in met een scherp mesje. Besprenkel met olijfolie, zout en de za’atar. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en rooster in 25-30 minuten zacht en gaar.
2. Snijd de snoeptomaten in kwarten en hak de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie, een eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet apart.
3. Snijd de halloumi in plakken en de tortilla’s in puntjes ter grootte van nachochips. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin.
4. Verwarm ondertussen een koekenpan met de zonnebloemolie op hoog vuur. Frituur hierin de tortillastukjes goudbruin en krokant, en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zeezout.
5. Haal de aubergines uit de oven. Verdeel de hummus over vier diepe borden. Leg in het midden de aubergines en verdeel er de muhammara, tomaatjes en halloumi over. Serveer met de krokante tortillachips.
Meer recepten in de categorie