

Hummus bowl met falafel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 blik Kikkererwten
1 Teen Plus knoflook
3 eetlepel Tahin
1 stuk Citroenen
1 theelepel Komijn
4 eetlepel Olijfolie
3 eetlepel Zonnebloemolie
2 stuks Courgette
4 stuks Pitabrood
400 gram Falafel
Bereidingswijze
1. Ook nodig: een foodprocessor
2. Laat de kikkererwten uitlekken maar bewaar het vocht. Pureer de kikkererwten met de knoflook, tahin, 2 el citroensap, komijn en olijfolie tot een gladde puree. Is het mengsel te dik, voeg dan wat van het vocht toe waar de kikkererwten in zaten. Breng op smaak met zout.
3. Snijd de courgette in plakjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de courgette aan tot dit gaar is, een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rooster intussen de pitabroodjes. Verhit de overige olie in een ander pan en bak de bak de falafel aan, 3 tot 4 minuten.
4. Verdeel de hummus in een diep bord en verdeel de courgette en falafel erbij. Snijd de pitabroodjes in puntjes en serveer bij de hummus bowl.
Meer recepten in de categorie