
Hummus met groente en pitachips
8 pers.
ca. 38 min
Ingrediënten
2 blikken kikkererwten (à 410 g)
2 tenen knoflook
8 el extra vergine olijfolie + extra voor garnering
2 el gemalen komijn
4 el tahin (potje, 180 g AlFez)
1 citroen
1 tl paprikapoeder
½ pak pitabroodjes (à 400 g)
2 el olijfolie
1 el ras al hanout (Jonnie Boer voor Euroma)
150 g sperziebonen
1 gele paprika
1 rode paprika
300 g geschoonde radijsjes
3 stengels bleekselderij
2 stronkjes witlof
200 g zoete trostomaatjes
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de kikkererwten uitlekken maar vang het vocht op. Doe ze in de keukenmachine. Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de extra vergine olijfolie, komijn en tahin toe en pureer tot een gladde hummus. Voeg extra kikkererwtenvocht toe als het niet smeuïg genoeg is. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel de hummus in kransvorm over een schaal en garneer met extra olijfolie, citroenrasp en paprikapoeder.
2 Snijd de pitabroodjes in puntjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de ras al hanout en zout naar smaak. Rooster ze in ca. 8 min. goudbruin en krokant.
3 Haal de sperziebonen af en kook ze in ca. 8 min. beetgaar. Spoel koud af. Snijd de paprika’s in lange repen, halveer de radijsjes. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes en haal de blaadjes van de witlof. Verdeel de groente en pitachips over de hummus.
Variatietip!
Geef er voor de kinderen een frisse yoghurtdip bij van Griekse yoghurt met een beetje mayonaise en wat fijngesneden bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
405 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
0.80 gram
Meer recepten in de categorie