Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-Oosterse dips: hummus

Midden-Oosterse dips: hummus

Midden-Oosterse dips: hummus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 410 g kikkererwten uit blik
  • 4 el tahin
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • paprikapoeder
Bereiden
Vul een glas met koud water en laat ten minste 10 minuten in de koelkast staan.
Giet de kikkererwten af en spoel af onder de kraan.
Doe de kikkererwten met de tahin, een eetlepel citroensap, snufje zout en twee eetlepels van het koude water in een keukenmachine.
Maal totdat het een zachte, egale, maar nog iets stevige massa is.
Proef en voeg eventueel naar smaak nog extra citroensap toe.
Is de hummus nog te dik of niet zacht genoeg?
Voeg dan eetlepel koud water toe en meng weer.
Blijf proeven en voeg indien nodig citroensap, zout of koud water toe tot je voor jou de perfecte hummus hebt.
Lepel de hummus in een schaaltje, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder.