Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-Oosterse dips: hummus

Midden-Oosterse dips: hummus

Ingrediënten

  • 410 g kikkererwten uit blik
  • 4 el tahin
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • paprikapoeder
Midden-Oosterse dips: hummus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vul een glas met koud water en laat ten minste 10 minuten in de koelkast staan.
  2. Giet de kikkererwten af en spoel af onder de kraan.
  3. Doe de kikkererwten met de tahin, een eetlepel citroensap, snufje zout en twee eetlepels van het koude water in een keukenmachine.
  4. Maal totdat het een zachte, egale, maar nog iets stevige massa is.
  5. Proef en voeg eventueel naar smaak nog extra citroensap toe.
  6. Is de hummus nog te dik of niet zacht genoeg?
  7. Voeg dan eetlepel koud water toe en meng weer.
  8. Blijf proeven en voeg indien nodig citroensap, zout of koud water toe tot je voor jou de perfecte hummus hebt.
  9. Lepel de hummus in een schaaltje, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder.