Hummus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hummus

Hummus

Hummus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • citroen (biologisch)
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • ½ potje tahini (sesampasta, 160 g)
  • 1 teen knoflook
  • mespunt gemalen komijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes (Bio+)
  • mespunt ras el hanout (specerijenmengsel)
  • 4 volkoren maanzaad sesambolletjes
  • EXTRA keukenmachine
Bereiden
Halveer de citroen en pers beide helften uit. Doe de kikkererwten in de keukenmachine met de tahini, het citroensap, de knoflook, komijn en 1 el olijfolie. Maal tot een fijne puree. Voeg de tomaatjes toe aan het kikkererwtenmengsel en pureer nogmaals. Voeg telkens een beetje water toe tot het de structuur heeft die je lekker vindt.
Voeg peper en eventueel zout toe en schep de hummus in een kom. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de ras el hanout. Lekker op een volkoren maanzaad sesambolletje
Variatie
In de koelkast kun je zelfgemaakte hummus vier dagen bewaren. Gebruik een afsluitbaar bakje of dek ’m af met huishoudfolie.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
20 g
vet
9 g
Kcal
200