
Hummus
4 pers.
ca. 10 min
Aziatisch
Ingrediënten
citroen (biologisch)
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
½ potje tahini (sesampasta, 160 g)
1 teen knoflook
mespunt gemalen komijn
2 el extra vierge olijfolie
1 tomaat, in stukjes
6 zongedroogde tomaten, in stukjes (Bio+)
mespunt ras el hanout (specerijenmengsel)
4 volkoren maanzaad sesambolletjes
EXTRA keukenmachine
Bereidingswijze
Halveer de citroen en pers beide helften uit. Doe de kikkererwten in de keukenmachine met de tahini, het citroensap, de knoflook, komijn en 1 el olijfolie. Maal tot een fijne puree. Voeg de tomaatjes toe aan het kikkererwtenmengsel en pureer nogmaals. Voeg telkens een beetje water toe tot het de structuur heeft die je lekker vindt.
Voeg peper en eventueel zout toe en schep de hummus in een kom. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de ras el hanout. Lekker op een volkoren maanzaad sesambolletje
Variatietip!
In de koelkast kun je zelfgemaakte hummus vier dagen bewaren. Gebruik een afsluitbaar bakje of dek ’m af met huishoudfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
8 gram