Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hummus

Hummus

Ingrediënten

  • citroen (biologisch)
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • ½ potje tahini (sesampasta, 160 g)
  • 1 teen knoflook
  • mespunt gemalen komijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes (Bio+)
  • mespunt ras el hanout (specerijenmengsel)
  • 4 volkoren maanzaad sesambolletjes
  • EXTRA keukenmachine
Hummus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de citroen en pers beide helften uit. Doe de kikkererwten in de keukenmachine met de tahini, het citroensap, de knoflook, komijn en 1 el olijfolie. Maal tot een fijne puree. Voeg de tomaatjes toe aan het kikkererwtenmengsel en pureer nogmaals. Voeg telkens een beetje water toe tot het de structuur heeft die je lekker vindt.
  2. Voeg peper en eventueel zout toe en schep de hummus in een kom. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de ras el hanout. Lekker op een volkoren maanzaad sesambolletje

Variatie

In de koelkast kun je zelfgemaakte hummus vier dagen bewaren. Gebruik een afsluitbaar bakje of dek ’m af met huishoudfolie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 200
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 9 g