
Hutspot basisrecept
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 120 min
Nederlands
Ingrediënten
100 gram boter
4 uien (in halve ringen)
500 gram doorregen runderlappen (in blokjes)
2 laurierblaadjes
350 milliliter vleesbouillon
1 kilogram winterwortel (geschrapt, in stukjes)
1 kilogram aardappel (geschild, in stukken)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin 1/4 van de uien.
2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg het vlees toe aan de uien en bak rondom lichtbruin.
3. Voeg de laurierblaadjes en bouillon toe en stoof circa 1,5 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
4. Kook de rest van de uien, wortel en aardappel in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
5. Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvocht van het vlees. Schep het vlees met een deel van het stoofvocht op de hutspot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie