
Hutspot met pompoen
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1,2 kg kruimige aardappelen (biologisch)
300 g winterpeen (biologisch)
450 g pompoen (Bio+)
300 g ui
2 laurierblaadjes
200 g Coburgerham, in dunne plakjes
50 g zilveruitjes
100 ml volle melk
50 g roomboter
EXTRA puree stamper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze in een ruime pan. Snij de peen in plakjes. Schil de pompoen en snij in blokken. Snij de ui in dikke ringen. Doe de peen en pompoen bij de aardappel in de pan, voeg de laurierblaadjes toe en zet alles net onder water. Voeg eventueel zout toe, breng aan de kook en kook alles in 20 min. gaar.
Snij ondertussen de ham in reepjes. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Is dit het geval, dan is ook de rest van de groenten gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Haal de laurierblaadjes eruit. Verhit de melk en de boter in een steelpan.
Doe de aardappelen en groenten terug in de pan. Stamp alles naar keuze grof of fijn. Voeg zo veel van het melk-botermengsel toe tot het de gewenste smeuïgheid heeft. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de stamppot met de ham reepjes en de zilveruitjes.
Variatietip!
Rooster de rest van de pompoen de dag erna in de oven, voeg wat bouillon toe en pureer met een staafmixer voor een lekker soepje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
20 gram