Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspot met pompoen

Hutspot met pompoen

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappelen (biologisch)
  • 300 g winterpeen (biologisch)
  • 450 g pompoen (Bio+)
  • 300 g ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g Coburgerham, in dunne plakjes
  • 50 g zilveruitjes
  • 100 ml volle melk
  • 50 g roomboter
  • EXTRA puree stamper
Hutspot met pompoen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze in een ruime pan. Snij de peen in plakjes. Schil de pompoen en snij in blokken. Snij de ui in dikke ringen. Doe de peen en pompoen bij de aardappel in de pan, voeg de laurierblaadjes toe en zet alles net onder water. Voeg eventueel zout toe, breng aan de kook en kook alles in 20 min. gaar.
  2. Snij ondertussen de ham in reepjes. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Is dit het geval, dan is ook de rest van de groenten gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Haal de laurierblaadjes eruit. Verhit de melk en de boter in een steelpan.
  3. Doe de aardappelen en groenten terug in de pan. Stamp alles naar keuze grof of fijn. Voeg zo veel van het melk-botermengsel toe tot het de gewenste smeuïgheid heeft. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de stamppot met de ham reepjes en de zilveruitjes.

Variatie

Rooster de rest van de pompoen de dag erna in de oven, voeg wat bouillon toe en pureer met een staafmixer voor een lekker soepje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 495
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Vet 17 g