
Hutspot met runderbraadworstjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
100 gram boter
1 pakket hutspotgroenten (500 g)
1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
500 milliliter vleesbouillon (van tablet)
4 runderbraadworsten
Bereidingswijze
1. Smelt de helft van de boter of het bakproduct en fruit hierin de ui uit het hutspotpakket zachtjes 5 minuten.
2. Voeg de wortelen, de aardappelen en de bouillon toe en kook 20 minuten met de deksel erop.
3. Bestrooi intussen de braadworstjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de rest van de boter.
4. Giet de hutspot af en vang het kookvocht op.
5. Roer ui, aardappel en wortel door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe dat er een stevige, wat grove hutspot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
6. Voeg een scheutje warm water bij het bakvet van de worstjes en serveer ze met de jus bij de hutspot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie