
Hutspot met rundersaucijzen en jus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
500 gram hutspot
1 kilogram kruimige aardappelen
4 rundersaucijzen
1 zakje jus voor stamppot
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen samen met de hutspot 18 minuten, giet af en bewaar 100 ml van het kookvocht.
2. Stamp de aardappelen samen met de hutspot en het kookvocht tot een puree. Voeg een klontje boter toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en braad de rundersaucijzen in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de hutspot samen met de rundersaucijzen en de jus over de borden
Meer recepten in de categorie