Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspot met witte bonen

Hutspot met witte bonen

Ingrediënten

  • 250 g speklappen à la minute
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 kilo hutspotgroenten (voordeelverpakking)
  • 250 ml kippenbouillon, van tablet
  • 1 el boter
  • 2 potten witte bonen (à 370 g)
  • 4 el seroendeng
  • EXTRA lange satéprikkers, bakplaat, bakpapier
Hutspot met witte bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de speklappen over de lengte in 3 dunne repen. Meng de ketjap, sambal en knoflook en smeer de speklappen ermee in. Laat minimaal een uur marineren, liever een nacht.
  2. Verwarm 15 minuten van tevoren de oven voor op 180°C. Rijg de speklappen in een zigzag aan satéprikkers en leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Rooster het spek in circa 30 minuten krokant. Keer halverwege.
  4. Stoof ondertussen de hutspotgroenten in 30 minuten zacht in de kippenbouillon. Schep af en toe om. Giet de groenten af in een vergiet. Bewaar het stoofvocht.
  5. Doe de groenten terug in de pan en schep de bonen erdoor. Stamp grof en warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapspiesjes en bestrooi met de seroendeng.

    Voedingswaarde

  • Kcal 520
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 28 g