
Hutspot met witte bonen
4 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
250 g speklappen à la minute
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
1 teen knoflook, geperst
1 kilo hutspotgroenten (voordeelverpakking)
250 ml kippenbouillon, van tablet
1 el boter
2 potten witte bonen (à 370 g)
4 el seroendeng
EXTRA lange satéprikkers, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Snijd de speklappen over de lengte in 3 dunne repen. Meng de ketjap, sambal en knoflook en smeer de speklappen ermee in. Laat minimaal een uur marineren, liever een nacht.
Verwarm 15 minuten van tevoren de oven voor op 180°C. Rijg de speklappen in een zigzag aan satéprikkers en leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster het spek in circa 30 minuten krokant. Keer halverwege.
Stoof ondertussen de hutspotgroenten in 30 minuten zacht in de kippenbouillon. Schep af en toe om. Giet de groenten af in een vergiet. Bewaar het stoofvocht.
Doe de groenten terug in de pan en schep de bonen erdoor. Stamp grof en warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapspiesjes en bestrooi met de seroendeng.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
22 gram