Hutspot met witte bonen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspot met witte bonen

Hutspot met witte bonen

Hutspot met witte bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g speklappen à la minute
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 kilo hutspotgroenten (voordeelverpakking)
  • 250 ml kippenbouillon, van tablet
  • 1 el boter
  • 2 potten witte bonen (à 370 g)
  • 4 el seroendeng
  • EXTRA lange satéprikkers, bakplaat, bakpapier
Bereiden
Snijd de speklappen over de lengte in 3 dunne repen. Meng de ketjap, sambal en knoflook en smeer de speklappen ermee in. Laat minimaal een uur marineren, liever een nacht.
Verwarm 15 minuten van tevoren de oven voor op 180°C. Rijg de speklappen in een zigzag aan satéprikkers en leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster het spek in circa 30 minuten krokant. Keer halverwege.
Stoof ondertussen de hutspotgroenten in 30 minuten zacht in de kippenbouillon. Schep af en toe om. Giet de groenten af in een vergiet. Bewaar het stoofvocht.
Doe de groenten terug in de pan en schep de bonen erdoor. Stamp grof en warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapspiesjes en bestrooi met de seroendeng.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
38 g
vet
28 g
Kcal
520