Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspot met zoete aardappel, mosterd en rucola

Hutspot met zoete aardappel, mosterd en rucola

Ingrediënten

  • 500 gram hutspot
  • 3 eetlepels zuivelspread
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 handjes rucola
Hutspot met zoete aardappel, mosterd en rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Schil en snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken.
  3. 3. Kook vervolgens de zoete aardappel samen met de hutspot 18-20 minuten. Giet af en bewaar beiden in de pan.
  4. 4. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de ontbijtspek in 6 minuten rondom krokant.
  5. 5. Stamp vervolgens het zoete aardappelmengsel met een stamppotstamper fijn. Voeg de Philadelphia, de grove mosterd en de rucola toe en roer tot een romige stamppot.
  6. 6. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de ontbijtspek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 447
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 11