
Hutspot met zoete aardappel, mosterd en rucola
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram hutspot
3 eetlepels zuivelspread
8 plakken ontbijtspek
1 kg zoete aardappelen
2 eetlepels mosterd
4 handjes rucola
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Schil en snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken.
3. Kook vervolgens de zoete aardappel samen met de hutspot 18-20 minuten. Giet af en bewaar beiden in de pan.
4. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de ontbijtspek in 6 minuten rondom krokant.
5. Stamp vervolgens het zoete aardappelmengsel met een stamppotstamper fijn. Voeg de Philadelphia, de grove mosterd en de rucola toe en roer tot een romige stamppot.
6. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de ontbijtspek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1177 Kj
Calorieën
447 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
6 gram