
Hutspot uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
100 milliliter olijfolie
500 gram winterwortels (geschrapt)
500 gram kruimige aardappels (geschild)
12 sjalotjes (gepeld, in kwarten)
1 citroen (rasp)
1 teentje knoflook (geperst)
4 takjes krulpeterselie (fijngehakt, blaadjes losgehaald)
4 tartaartjes
2 eetlepels boter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
2. Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
3. Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
4. Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
5. Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
6. Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
7. Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
8. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
9. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie