
Hutspotschotel met pestogehakt en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg Biologisch PLUS Kruimige aardappelen
2 Biologisch PLUS Uien
2 el olijfolie
500 g winterpeen
300 g PLUS Boerentrots Mager rundergehakt
2 el PLUS Groene pesto
150 ml Biologisch PLUS Halfvolle melk
1 bol (125 g) in plakjes mozzarella
1 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met de uien en de winterpeen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt in 4 min. rul en lichtbruin. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen met de ui en de winterpeen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de hutspot in de ovenschaal en strijk glad. Verdeel het pestogehakt erover. Verdeel de rest van de hutspot over het gehakt. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak.
Bak de hutspotschotel in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door 400 g vegan vers gehakt of champignons in stukjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
568 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
1.40 gram