
Ice cream cookie sandwiches
Nagerecht
6 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
120 gram zachte boter
100 gram bruine basterdsuiker
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
160 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
30 gram cacaopoeder
1 liter roomijs
0 sprinkels, gebaksdecoratie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een ruime kom de boter met de basterdsuiker, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het ei, de bloem, het bakpoeder, de cacao en een snuf zout toe en meng tot een glad en dun deeg.
2. Draai 12 balletjes van het deeg en leg deze met genoeg tussenruimte op de bakplaat, de koekjes lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
3. Schep met een (ijs)lepel bollen van het ijs en verdeel steeds tussen 2 koekjes. Garneer de zijkanten met gebaksdecoratie en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
565 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
8 gram