
IJs-charlotte met framboos
Nagerecht
8 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
2 liter PLUS Roomijs vanille
150 gram Lange vingers
3 eetlepels Frambozenjam
1 Springvorm Ø20cm
Vershoudfolie
Lint
Bereidingswijze
1. Neem het ijs uit de diepvries en laat iets zachter worden. Bekleed intussen de springvorm royaal met vershoudfolie. Zet de koekjes met de gesuikerde kant tegen de rand.
2. Schep het ijs in de vorm en strijk glad. Zet de ijstaart minstens 1 uur terug in de diepvries.
3. Verwijder de vorm en vershoudfolie van de ijstaart en zet op een schaal. Bind het lint tot een mooie strik rond de ijstaart. Laat de ijstaart in 5 min. iets zachter worden.
4. Verwarm intussen in een steelpan de jam. Verdeel de warme jam over de ijstaart en serveer.
Variatietip
Maak met 2 verschillende soorten ijs een ijstaart met lagen. Ook lekker met de frambozensaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
472 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
49 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.20 gram
Meer recepten in de categorie