Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Ijstaart met granaatappel

Ijstaart met granaatappel

8 pers.
ca. 80 min
Hollands

Ingrediënten

Voor het chocolade/amandelbiscuit:
150 g eiwit
30 g suiker
150 g amandelschaafsel 150 g poedersuiker
25 g bloem
10 g cacaopoeder
voor de specerijenparfait:
120 ml slagroom
400 ml slagroom
1 vanillestokje
1 el speculaaskruiden
2 blaadjes gelatine
300 gr pate a bombe
voor de pâte à Bombe:
175 gr eidooier
350 gr suiker
115 ml water
voor de granaatappelvinaigrette:
½ granaatappel 1 citroen
1 el olijfolie extra vierge
1 tl poederduiker
EXTRA: schaal, keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Voor de bodem van de ijstaart, meng je de poedersuiker, amandelschaafsel, bloem en cacaopoeder fijn.
Klop de eiwitten samen met de suiker op tot een luchtig mengsel. Spatel het poedermengsel door het eiwitmengsel tot een luchtig deeg. Smeer dit dun uit op bakpapier.
Bak de bodem in ongeveer 6 minuten af en laat afkoelen.
De pâte à bombe is de basis voor een goede mousse/parfait.
Voeg hiervoor de suiker bij het water en kook dit op tot 115°C . Klop ondertussen direct de eidooiers luchtig. Giet het suikerwater bij de eidooiers en draai dit koud.
Voor de specerijenparfait, verwarm de 400 ml slagroom in een pan.
Voeg het vanillestokje en de speculaaskruiden toe en laat meetrekken. Verwijder ze uit de room en voeg de geweekte gelatine toe.
Klop de 120 ml slagroom lobbig. Spatel nu een helft van de specerijenroom door de pâte à bombe, gevolgd door de rest.
Dit mengsel wordt toegevoegd aan de lobbig geslagen room.
Haal de biscuit uit de vriezer en stort het specerijenparfaitmengsel over de biscuit en zet in de vriezer voor tenminste 60 minuten.
Breek een granaatappel open om gemakkelijk de pitjes eruit te kunnen halen.
Voeg het sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie toe.
Meng de granaatappelvinaigrette goed door elkaar.
Haal de ijstaart uit de vriezer en rasp chocolade over de ijstaart.
Verdeel vervolgens ook de granaatappelvinaigrette over de ijstaart.
Rasp citroen eroverheen en maak af met een paar takjes verse munt.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
358 kcal
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen