Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ijstaart met granaatappel

Ijstaart met granaatappel

Ingrediënten

  • Voor het chocolade/amandelbiscuit:
  • 150 g eiwit
  • 30 g suiker
  • 150 g amandelschaafsel 150 g poedersuiker
  • 25 g bloem
  • 10 g cacaopoeder
  • voor de specerijenparfait:
  • 120 ml slagroom
  • 400 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 el speculaaskruiden
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 gr pate a bombe
  • voor de pâte à Bombe:
  • 175 gr eidooier
  • 350 gr suiker
  • 115 ml water
  • voor de granaatappelvinaigrette:
  • ½ granaatappel 1 citroen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl poederduiker
  • EXTRA: schaal, keukenmachine of handmixer
Ijstaart met granaatappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 80 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Voor de bodem van de ijstaart, meng je de poedersuiker, amandelschaafsel, bloem en cacaopoeder fijn.
  3. Klop de eiwitten samen met de suiker op tot een luchtig mengsel. Spatel het poedermengsel door het eiwitmengsel tot een luchtig deeg. Smeer dit dun uit op bakpapier.
  4. Bak de bodem in ongeveer 6 minuten af en laat afkoelen.
  5. De pâte à bombe is de basis voor een goede mousse/parfait.
  6. Voeg hiervoor de suiker bij het water en kook dit op tot 115°C . Klop ondertussen direct de eidooiers luchtig. Giet het suikerwater bij de eidooiers en draai dit koud.
  7. Voor de specerijenparfait, verwarm de 400 ml slagroom in een pan.
  8. Voeg het vanillestokje en de speculaaskruiden toe en laat meetrekken. Verwijder ze uit de room en voeg de geweekte gelatine toe.
  9. Klop de 120 ml slagroom lobbig. Spatel nu een helft van de specerijenroom door de pâte à bombe, gevolgd door de rest.
  10. Dit mengsel wordt toegevoegd aan de lobbig geslagen room.
  11. Haal de biscuit uit de vriezer en stort het specerijenparfaitmengsel over de biscuit en zet in de vriezer voor tenminste 60 minuten.
  12. Breek een granaatappel open om gemakkelijk de pitjes eruit te kunnen halen.
  13. Voeg het sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie toe.
  14. Meng de granaatappelvinaigrette goed door elkaar.
  15. Haal de ijstaart uit de vriezer en rasp chocolade over de ijstaart.
  16. Verdeel vervolgens ook de granaatappelvinaigrette over de ijstaart.
  17. Rasp citroen eroverheen en maak af met een paar takjes verse munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 358