
IJsster: Chocolate drip star
Nagerecht
ca. 20 min
Ingrediënten
100 g pure chocolade
1 ijsster (Feestelijk PLUS)*
macarons*, kerstchocolade* en choco strooisel (taartdecoratie)
Bereidingswijze
Hak de chocolade grof. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met warm water; laat de kom het water niet raken (= au bain-marie). Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, maar zorg dat deze nog dik vloeibaar is.
Zet de ijstaart op een mooie schaal. Verdeel met een lepel de gesmolten chocolade beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart, zodat er drips ontstaan. Laat de chocolade even drogen.
Garneer de taart met macarons, kerstchocolade en choco strooisel naar keuze. Zet de taart terug in de diepvries tot serveren.
Zet de ijstaart op een schaal en laat 5 min. op smaak en temperatuur komen.
Variatietip
Ook lekker om te decoreren: stukjes chocolade donuts, chocoladerozijnen en pralines.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
497.80 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
54 gram
Vezels
1.90 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.30 gram