
IJsster: Fruit & cream star
Nagerecht
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 zakje botercrème (taartdecoratie, Dr. Oetker)
100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
100 ml melk (Biologisch PLUS)
1 ijsster (Feestelijk PLUS)*
6 el dessertsaus aardbeien*
250 g vers rood fruit naar keuze, bijv. frambozen en blauwe bessen
2 takjes munt (pot, Biologisch PLUS)*
poedersuiker
Bereidingswijze
Bereid de botercrème met zachte boter en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem de ijstaart uit de diepvries en verdeel de botercrème over de ijstaart. Zet de taart 5 min. terug in de diepvries, zodat de boter goed koud is voor de volgende stap.
Neem de ijstaart uit de diepvries en verdeel de dessertsaus over de koude botercrème; laat eventueel wat saus over de rand drippen. Zet de taart tot gebruik in de diepvries.
Zet de ijstaart op een schaal. Verdeel er het fruit en topjes munt over. Laat de ijstaart 5 min. op smaak en temperatuur komen, zodat de saus en botercrème iets zachter zijn. Bestrooi met poedersuiker.
Variatietip
Groter gezelschap? Stapel 2 ijssterren verspringend op elkaar alvorens te garneren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
237 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
0.20 gram