
IJstaart met crunchy bodem en chocolade swirl
8 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 kg ben & jerry's
200 gram Maria biscuits
111 gram pure chocolade
60 gram roomboter
Bereidingswijze
+ ronde kom (1 liter), vershoudfolie
1. Bekleed de kom met vershoudfolie.
2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Verkruimel de biscuit en meng erdoor.
3. Schep het ijs in de kom en druk goed aan. Verdeel de biscuit erover en dek af met vershoudfolie. Laag ongeveer 3 uur opstijven in de vriezer.
4. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Verdeel vlak voor het opdienen de gesmolten chocolade met een lepel speels over de ijstaart.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2134 Kj
Calorieën
509 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
37 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie