Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. IJstaart met frambozen

IJstaart met frambozen

Ingrediënten

  • 40 g roomboter + extra om in te vetten
  • 1 pak triple chocolate chip cookies (200 g)
  • 250 g f rambozen (vers of diepvries), evt. wat blauwe bessen en bramen voor de garnering
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (in het Aziatische schap)
  • 6 vanille meringues
  • EXTRA springvorm (20 cm Ø), bakpapier, keukenmachine, staafmixer, steelpan
IJstaart met frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 200 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klem de rand vast op de bodem. Vet de rand van de springvorm in met wat boter. Maak je een hoge versie van de ijstaart? Vouw dan een flink stuk bakpapier in de lengte dubbel en bekleed ook de zijkant van de springvorm, zodat je de vorm een stuk hoger maakt. Zet het papier vast met een paperclip. 
  2. Maal de cookies fijn in de keukenmachine. Smelt 40 g boter in een steelpan en meng de kruim van de cookies erdoor. Verdeel het boter/koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. 
  3. Pureer van de (ontdooide) frambozen met de staafmixer. 
  4. Klop de slagroom stijf met een mixer en klop dan de gecondenseerde melk erdoor. Het mengsel is dan wat minder stijf, maar wel zo stijf dat de beweging van de mixer zichtbaar is. Breek de meringues in stukjes en schep die door de room. Schenk de frambozenpuree erop en roer direct kort door, zodat er een marmer-effect ontstaat. Schep alles in de vorm. Zet de taart minstens 3 uur in de vriezer. 
  5. Haal de taart 20 minuten voor serveren uit de vriezer. Garneer de taart met de overgebleven frambozen. Snij in punten met een verwarmd mes.

Variatie

Is jouw springvorm groter dan 20 cm? Geeft niks! De taart wordt dan wat minder hoog. Gebruik dan wel wat meer koekdeeg. Wil je de ijstaart net zo hoog als op de cover? Verdubbel dan de ingrediënten en laat een nacht invriezen. Je kunt de taart ook met chocoladerasp en fruit garneren. Of met chocolade saus en fruit. Verwarm dan 100 ml slagroom in een steelpan. Breek 100 g pure chocolade 72% (Fairtrade) in stukjes en laat die smelten. Roer regelmatig met een spatel. Laat afkoelen tot het bijna gaat stollen. Schep de chocolade over de taart en strijk af, zodat de saus een beetje naar beneden druipt. 

    Voedingswaarde

  • Kcal 600
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 56 g
  • Vet 38 g