

IJstruffels met chocolade en speculaas
dessert
4 pers.
ca. 15 min
Zoet
4.02 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Pecan caramel ijs
50 gram Ongezouten amandelen
50 gram Melkchocolade
4 stuks Speculaas
Bereidingswijze
1. Haal het ijs uit de vriezer en laat 5 minuten op temperatuur komen. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de amandelen tot ze beginnen te kleuren. Pas op dat ze niet verbranden.
2. Hak de amandelen, chocolade en speculaasjes fijn. Meng met elkaar en verdeel over een bord. Schep met een kleine ijslepel een klein bolletje ijs van ongeveer 40 gram uit de verpakking en rol door het amandelmengsel. Leg op een bord en herhaal met de rest van het ijs.
3. Leg de ijstruffels terug in de vriezer en laat weer hard worden. Serveer als dessert of bij de koffie.
Meer recepten in de categorie