Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. In kokos gestoofde groenten met vega balletjes en rijst

In kokos gestoofde groenten met vega balletjes en rijst

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram vegetarische balletjes
  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 3 stuks rode pepers
  • 1 stuk ui
  • 3 cm gember
  • 200 gram taugé
  • 2 theelepels kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stuk groentebouillonblokje
In kokos gestoofde groenten met vega balletjes en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Halveer de rode pepers over de lengte, verwijder de zaadjes en hak de pepers fijn. Rasp de gember en snipper de ui.
  3. 3. Pureer de ui samen met de rode pepers, de gember en de kurkuma met een staafmixer tot een pasta.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de pasta 3 minuten. Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg tot slot de kokosmelk, 200 ml water en het bouillonblokje toe en stoof nog 10 minuten op laag vuur.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verdeel de rijst, samen met de groenten en de balletjes over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 637
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 12