
In kokos gestoofde groenten met vega balletjes en rijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram zilvervliesrijst
250 gram vegetarische balletjes
400 gram Chinese roerbakgroente
3 stuks rode pepers
1 stuk ui
3 cm gember
200 gram taugé
2 theelepels kurkuma
200 ml kokosmelk
1 stuk groentebouillonblokje
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer de rode pepers over de lengte, verwijder de zaadjes en hak de pepers fijn. Rasp de gember en snipper de ui.
3. Pureer de ui samen met de rode pepers, de gember en de kurkuma met een staafmixer tot een pasta.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de pasta 3 minuten. Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg tot slot de kokosmelk, 200 ml water en het bouillonblokje toe en stoof nog 10 minuten op laag vuur.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de rijst, samen met de groenten en de balletjes over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2669 Kj
Calorieën
637 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie