
In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Aziatisch
Ingrediënten
750 gram kippenvleugels
200 milliliter kokosmelk
2 limoenen (rasp en sap)
0.5 bollen knoflook
0 chilipepervlokken
4 eetlepels olijfolie
1 bosje verse koriander (grof gehakt)
4 eetlepels seroendeng
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
2. Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
3. Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
4. Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
5. Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
555 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie