
In spek gewikkelde kip met roergebakken witlof
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg witlof
500 gram kipfilets
8 plakken ontbijtspek
600 gram krieltjes
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel appelstroop
1 eetlepel balsamicoazijn
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en snijd de witlof in gelijke repen.
2. Snijd de kipfilets in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 plakken ontbijtspek (prik het spek eventueel met een cocktailprikker vast).
3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kipfilets in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
4. Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de krieltjes in 10-12 minuten rondom goudbruin en krokant.
5. Smelt, terwijl de krieltjes bakken, een klontje boter in een hapjespan en fruit de ui en de tijm 2 minuten. Voeg de witlof toe en bak 5 minuten mee. Voeg tot slot de appelstroop en de balsamico azijn toe en verwarm al roerende nog 2 minuten mee.
6. Verdeel de kipfilets, de roergebakken witlof en de krieltjes over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1676 Kj
Calorieën
398 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
45 gram