
Indiase kokos-wortelsoep met pangasius-salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 bosjes bospenen
2 stuks pangasiusfilets
3 eetlepels wokolie
1 stuk kropsla
2 stuks uien
1 teentje knoflook
1 liter groentebouillon
1 theelepel kurkuma
150 ml kokosmelk
250 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pangasiusfilet over de bakplaat en bak in 20 - 22 minuten gaar.
2. Rasp ondertussen de bospeen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook.
3. Verwarm een scheutje wokolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de kurkuma en de wortel toe en bak het geheel 5 minuten.
4. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 20 minuten koken. Pureer vervolgens met de staafmixer tot een gladde soep en voeg de kokosmelk toe.
5. Was de sla en verdeel over een grote schaal. Trek met twee vorken de vis uit elkaar. Halveer de cherrytomaatjes en meng samen met de vis door de salade.
6. Verdeel de kokos-wortelsoep over de kommen en serveer met de pangasius-salade.
Tip: Garneer met verse koriander en Spaanse peper.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1169 Kj
Calorieën
280 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
9 gram