Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase kokos-wortelsoep met pangasius-salade

Indiase kokos-wortelsoep met pangasius-salade

Ingrediënten

  • 2 bosjes bospenen
  • 2 stuks pangasiusfilets
  • 3 eetlepels wokolie
  • 1 stuk kropsla
  • 2 stuks uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 150 ml kokosmelk
  • 250 gram cherrytomaten
Indiase kokos-wortelsoep met pangasius-salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pangasiusfilet over de bakplaat en bak in 20 - 22 minuten gaar.
  3. Rasp ondertussen de bospeen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook.
  4. Verwarm een scheutje wokolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de kurkuma en de wortel toe en bak het geheel 5 minuten.
  5. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 20 minuten koken. Pureer vervolgens met de staafmixer tot een gladde soep en voeg de kokosmelk toe.
  6. Was de sla en verdeel over een grote schaal. Trek met twee vorken de vis uit elkaar. Halveer de cherrytomaatjes en meng samen met de vis door de salade.
  7. Verdeel de kokos-wortelsoep over de kommen en serveer met de pangasius-salade.
  8. Tip: Garneer met verse koriander en Spaanse peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 280
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 14 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 7