1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase linzensoep

Indiase linzensoep

Indiase linzensoep product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram rode linzen, afgespoeld
  • 300 gram spinazie, panklaar
  • 250 gram yoghurt
  • 1 handje verse koriander, grof gehakt
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de gember, ui, knoflook en specerijen circa 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten, rode peper en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en kook op een lage stand in circa 35 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soep en laat slinken. Serveer de soep met een schep yoghurt en bestrooi met de koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 205
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie