
Indiase linzensoep
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
2 theelepels kerriepoeder
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 rode peper, in ringetjes
1 liter groentebouillon
250 gram rode linzen, afgespoeld
300 gram spinazie, panklaar
250 gram yoghurt
1 handje verse koriander, grof gehakt
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit hierin de gember, ui, knoflook en specerijen circa 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten, rode peper en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en kook op een lage stand in circa 35 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soep en laat slinken. Serveer de soep met een schep yoghurt en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
205 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie