Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase linzensoep

Indiase linzensoep

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram rode linzen, afgespoeld
  • 300 gram spinazie, panklaar
  • 250 gram yoghurt
  • 1 handje verse koriander, grof gehakt
Indiase linzensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en fruit hierin de gember, ui, knoflook en specerijen circa 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten, rode peper en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en kook op een lage stand in circa 35 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soep en laat slinken. Serveer de soep met een schep yoghurt en bestrooi met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 205
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 22 g
  • Vet 7 g