
Indiase pompoencurry met pappadums
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram flespompoenen
300 gram tomaten
2 stuks uien
1 pot currypasta
2 dl kokosmelk
300 gram basmatirijst
50 gram pecannoten
64 gram pappadum
Bereidingswijze
1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in gelijke stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel de uien en snipper deze grof.
2. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui aan. Voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten. Voeg de tomaten, 1 dl water en de currypasta toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken.
3. Doe de kokosmelk erbij en laat dit nog 3 minuten zachtjes koken.
4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Serveer de pompoencurry met de rijst, pecannoten en pappadums.
Tip: garneer met koriander!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2859 Kj
Calorieën
681 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
92 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie