Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase pompoencurry met pappadums

Indiase pompoencurry met pappadums

Ingrediënten

  • 800 gram flespompoenen
  • 300 gram tomaten
  • 2 stuks uien
  • 1 pot currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 300 gram basmatirijst
  • 50 gram pecannoten
  • 64 gram pappadum
Indiase pompoencurry met pappadums product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in gelijke stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel de uien en snipper deze grof.
  2. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui aan. Voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten. Voeg de tomaten, 1 dl water en de currypasta toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken.
  3. Doe de kokosmelk erbij en laat dit nog 3 minuten zachtjes koken.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Serveer de pompoencurry met de rijst, pecannoten en pappadums.
  6. Tip: garneer met koriander!

    Voedingswaarde

  • Kcal 681
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 92 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 5