Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase yoghurtmarinade met gember

Indiase yoghurtmarinade met gember

Indiase yoghurtmarinade met gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Gourmetten
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 ml magere yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 cm stukje gember, geschild en fijn geraspt
  • Rasp en sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel kurkuma ( gemalen geelwortel)
  • 1 theelepel van elk, gemalen komijn, gemalen koriander
  • ½ theelepel chillipoeder
  • ½ theelepel zout
Bereiden
Schenk de yoghurt in een hoge kom en voeg de knoflook, gember, citroenrasp en sap en de specerijen toe. Meng snel met behulp van een staafmixer. Lekker om kip, vis of rundvlees mee te marineren.
Variatie
Serveer met naanbrood, chutneys en flinterdun gesneden rode ui en geraspte wortel.