Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indische hachee met wortel en zilvervliesrijst

Indische hachee met wortel en zilvervliesrijst

Ingrediënten

  • 1 kg hacheevlees
  • 1 bosje bospeen
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 800 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kruidnagels
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 cm gember
  • 1 bakje boemboe voor rendang
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 eetlepels tomatenpuree
Indische hachee met wortel en zilvervliesrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 180 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervlies rijst volgens de verpakking.
  2. 2. Pel en snipper de uien grof, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de peen in blokjes.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Fruit de uien en voeg de knoflook, tomatenpuree en gember toe en fruit 3 minuten mee.
  4. 4. Voeg de kruidnagel, de ketjap, de boemboe en de sambal toe en breng aan de kook. Stoof het vlees in 2,5 uur gaar met de deksel schuin op de pan.
  5. 5. Verdeel de rijst over de borden samen met de hachee.
  6. Tip: maak de hachee extra lekker met 2 eetlepels Sum en Sam Gembersiroop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1616
  • Eiwit 76 g
  • Koolhydraten 104 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 99 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 29
  • Vezels 9