
Indische hachee met wortel en zilvervliesrijst
4 pers.
ca. 180 min
Ingrediënten
1 kg hacheevlees
1 bosje bospeen
400 gram zilvervliesrijst
800 gram uien
1 teentje knoflook
1 theelepel kruidnagels
4 eetlepels ketjap manis
3 cm gember
1 bakje boemboe voor rendang
2 theelepels sambal badjak
2 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervlies rijst volgens de verpakking.
2. Pel en snipper de uien grof, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de peen in blokjes.
3. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Fruit de uien en voeg de knoflook, tomatenpuree en gember toe en fruit 3 minuten mee.
4. Voeg de kruidnagel, de ketjap, de boemboe en de sambal toe en breng aan de kook. Stoof het vlees in 2,5 uur gaar met de deksel schuin op de pan.
5. Verdeel de rijst over de borden samen met de hachee.
Tip: maak de hachee extra lekker met 2 eetlepels Sum en Sam Gembersiroop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
6772 Kj
Calorieën
1616 kcal
Vetten
99 gram
Waarvan verzadigd vet
29 gram
Koolhydraten
104 gram
Waarvan suikers
26 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
76 gram