
Indische kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
1 ui (in ringen)
2 teentjes knoflook (gehakt)
8 drumsticks
3 lente-/bosuitjes (in schuine stukken van ca. 3 cm)
1 theelepel sambal oelek
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
0.5 liter kippenbouillon (van tablet)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Voeg de kip, bestrooid met zout en peper, toe en bak deze lichtbruin.
3. Voeg de bosui, sambal oelek, sojasaus, honing en bouillon toe en stoof zachtjes 30 minuten.
4. Serveer de kip met de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie