
Indische saté
Hapje
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
600 gram varkenshaas of kipdijfilets in blokjes van ca. 2 cm
250 gram rijst
1 zak kroepoek naturel
voor de marinade:
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels ketjap manis
1 citroen of limoen rasp
voor de saus
1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalot gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
5 eetlepels pindakaas ca. 150 g
80 milliliter kokosmelk
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 scheutje citroensap
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade en schep de vleesblokjes erdoor. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
2. Week houten satéprikkers eerst in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Kook de rijst.
3. Verhit de olie voor de satésaus en fruit hierin het sjalotje. Voeg 2-3 eetlepels water toe.
4. Roer de andere ingrediënten voor de saus erdoor. Rijg aan elk satéstokje 4-5 blokjes vlees.
5. Gril de saté circa 10 minuten onder een hete ovengrill of in een hete grillpan. Keer regelmatig om.
6. Serveer de satéstokjes met de rijst, kroepoek en satésaus. Lekker met atjar tjampoer en gefrituurde uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
825 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
48 gram
Zout
1.80 gram