
Indische spareribs met gebakken aardappeltjes en koolsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram aardappelen
2 stuks appels
1 stuk rode ui
10 gram koriander
600 gram spareribs
1 pakje zuurkool
100 gram wortels
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was de aardappels en snijd in partjes. Was de appels en snijd in blokjes. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de koriander grof.
3. Leg de spare ribs op een bakplaat met bakpapier en verwarm 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappels 15 minuten en giet af. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
5. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Meng vervolgens met de wortel, de appel, de rode ui en de honing tot een frisse koolsalade. Breng op smaak met wat zwarte peper.
6. Serveer de spareribs met de gebakken aardappeltjes en de koolsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2643 Kj
Calorieën
630 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
38 gram