Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indische spareribs met gebakken aardappeltjes en koolsalade

Indische spareribs met gebakken aardappeltjes en koolsalade

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 stuks appels
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram koriander
  • 600 gram spareribs
  • 1 pakje zuurkool
  • 100 gram wortels
  • 1 eetlepel honing
Indische spareribs met gebakken aardappeltjes en koolsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de aardappels en snijd in partjes. Was de appels en snijd in blokjes. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de koriander grof.
  3. Leg de spare ribs op een bakplaat met bakpapier en verwarm 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappels 15 minuten en giet af. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
  5. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Meng vervolgens met de wortel, de appel, de rode ui en de honing tot een frisse koolsalade. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  6. Serveer de spareribs met de gebakken aardappeltjes en de koolsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 6