Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indonesisch stoofvlees met zoetzure komkommer en pandanrijst

Indonesisch stoofvlees met zoetzure komkommer en pandanrijst

Ingrediënten

  • 2 stuks uien
  • 600 gram riblappen
  • 1 stuk komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 300 gram pandanrijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 50 ml azijn
  • 0,5 liter rundvleesbouillon
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel gebakken uitjes
Indonesisch stoofvlees met zoetzure komkommer en pandanrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd de riblappen in stukjes en braad het vlees aan zodat het rondom bruin kleurt.
  2. 2. Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de ketjap en de bouillon toe aan het vlees. Voeg een eetlepel azijn toe voor extra mals vlees en laat het geheel minimaal 2 uur sudderen op laag vuur.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstbuiltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Breng een tweede pan water aan de kook en kook de sperziebonen 7 minuten.
  5. 5. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Meng de komkommer met de overige azijn en een schepje suiker. Laat dit een tijdje intrekken.
  6. 6. Verdeel het stoofvlees, de boontjes en de rijst over de borden en serveer met de zoetzure komkommer. Garneer met de gebakken uitjes.
  7. Tip: Voeg een rode peper toe aan de zoetzure komkommersalade voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 677
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 86 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 7