
Indonesisch stoofvlees met zoetzure komkommer en pandanrijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks uien
600 gram riblappen
1 stuk komkommer
250 gram cherrytomaten
300 gram pandanrijst
3 teentjes knoflook
6 eetlepels ketjap manis
50 ml azijn
0,5 liter rundvleesbouillon
1 theelepel witte basterdsuiker
500 gram sperziebonen
1 eetlepel gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd de riblappen in stukjes en braad het vlees aan zodat het rondom bruin kleurt.
2. Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de ketjap en de bouillon toe aan het vlees. Voeg een eetlepel azijn toe voor extra mals vlees en laat het geheel minimaal 2 uur sudderen op laag vuur.
3. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstbuiltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een tweede pan water aan de kook en kook de sperziebonen 7 minuten.
5. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Meng de komkommer met de overige azijn en een schepje suiker. Laat dit een tijdje intrekken.
6. Verdeel het stoofvlees, de boontjes en de rijst over de borden en serveer met de zoetzure komkommer. Garneer met de gebakken uitjes.
Tip: Voeg een rode peper toe aan de zoetzure komkommersalade voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2840 Kj
Calorieën
677 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
86 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
43 gram