
Indonesische daging smoor
4 pers.
ca. 225 min
Aziatisch
Ingrediënten
800 g sukadelappen
2 stuks uien
3 teentje knoflook
1 blaadje laurier
200 ml ketjap
2 rode pepers
350 g pandanrijst
500 g sperziebonen
200 g taugé
Bereidingswijze
Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in partjes. Snijd de rode peper in ringen. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Snijd de sukadelappen in stukken.
Verhit een scheutje olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin. Voeg na 5 minuten de uien, de knoflook, de rode peper, het laurierblaadje, de ketjap en 200 ml water toe. Laat het geheel minstens 2,5 - 3 uur op laag vuur stoven. Voeg een scheutje water toe als het water verdampt is.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 4- 6 minuten gaar.
Serveer de daging smoor met de sperziebonen, taugé en pandanrijst.