Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indonesische daging smoor

Indonesische daging smoor

Ingrediënten

  • 800 g sukadelappen
  • 2 stuks uien
  • 3 teentje knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 200 ml ketjap
  • 2 rode pepers
  • 350 g pandanrijst
  • 500 g sperziebonen
  • 200 g taugé
Indonesische daging smoor product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 225 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in partjes. Snijd de rode peper in ringen. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Snijd de sukadelappen in stukken.
  2. Verhit een scheutje olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin. Voeg na 5 minuten de uien, de knoflook, de rode peper, het laurierblaadje, de ketjap en 200 ml water toe. Laat het geheel minstens 2,5 - 3 uur op laag vuur stoven. Voeg een scheutje water toe als het water verdampt is.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 4- 6 minuten gaar.
  5. Serveer de daging smoor met de sperziebonen, taugé en pandanrijst.