
Indonesische gehaktballetjes met pittige pindasaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Indonesisch
Ingrediënten
500 gram half-om-half gehakt
125 gram pindakaas met stukjes noot
2 theelepels sambal oelek
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels zoete chilisaus
0.25 limoenen (sap)
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel sambal en 2 eetlepels ketjap en vorm er 16 balletjes van.
2. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de balletjes in circa 10 minuten bruin en gaar. Meng in een (steel) pan de rest van de pindakaas, sambal, ketjap, chilisaus, 150 ml water en het limoensap. Verwarm dit al roerend tot een gebonden saus (voeg als de saus te dik is een scheutje water toe). Serveer de gehaktballetjes met de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie