
Indonesische nasi uduk, gekruide rijst met kokosmelk en omelet
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 g pandanrijst
2 laurierblaadjes
1 citroen, schoongeboend
2/3 pakje santen kokoscrème (à 150 g, Go Tan)
1 tl gemalen koriander
4 eieren
4 el plantaardige olie
1 pakje tofu, in blokjes van 1 cm (400 g, Bio+)
Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek met een dunschiller een citroenschilletje van 5 cm lang en kook dit mee. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
Als er nog kookvocht op de rijst zit, giet dat dan af en laat de rijst uitlekken. Roer de santen en koriander erdoor.
Klop de eieren met 2 el water los in een kom, voeg een snuf zout en peper toe. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak een omelet van de eieren. Bak 2 minuten tot de bovenkant begint te stollen. Leg een groot bord op de pan, draai pan met bord om, laat de omelet terug de pan in glijden en bak de andere kant nog 2 minuten.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de tofu op hoog vuur goudbruin en krokant.
Snijd de omelet in 8 punten en verdeel over 4 borden. Schep de rijst en tofu ernaast. Lekker met plakjes komkommer.
Variatietip!
Schep, voor extra krokante tofu, de blokjes om met een beetje maïzena. Vries de kokoscrème die je niet gebruikt in. Lekker door pompoensoep of soep van zoete aardappel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
23 gram