In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indonesische nasi uduk, gekruide rijst met kokosmelk en omelet

Indonesische nasi uduk, gekruide rijst met kokosmelk en omelet

Indonesische nasi uduk, gekruide rijst met kokosmelk en omelet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g pandanrijst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2/3 pakje santen kokoscrème (à 150 g, Go Tan)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 4 eieren
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 pakje tofu, in blokjes van 1 cm (400 g, Bio+)
Bereiden
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek met een dunschiller een citroenschilletje van 5 cm lang en kook dit mee. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
Als er nog kookvocht op de rijst zit, giet dat dan af en laat de rijst uitlekken. Roer de santen en koriander erdoor.
Klop de eieren met 2 el water los in een kom, voeg een snuf zout en peper toe. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak een omelet van de eieren. Bak 2 minuten tot de bovenkant begint te stollen. Leg een groot bord op de pan, draai pan met bord om, laat de omelet terug de pan in glijden en bak de andere kant nog 2 minuten.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de tofu op hoog vuur goudbruin en krokant.
Snijd de omelet in 8 punten en verdeel over 4 borden. Schep de rijst en tofu ernaast. Lekker met plakjes komkommer.
Variatie
Schep, voor extra krokante tofu, de blokjes om met een beetje maïzena. Vries de kokoscrème die je niet gebruikt in. Lekker door pompoensoep of soep van zoete aardappel.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
54 g
vet
42 g
Kcal
690