
Indonesische stamppot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Indonesisch
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels
0.5 Chinese kolen
1 stuk paksoi
150 milliliter kokosmelk
1 lepel sambal badjak (optioneel)
1 rookworst
1 scheutje ketjap manis
2 eetlepels gebakken uitjes
1 scheutje zonnebloemolie
1 snufje versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
2. Zet de blokjes aardappel op in gezouten water en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat zeer goed uitwasemen.
3. Snijd ondertussen de Chinese kool ragfijn en snijd de paksoi grover.
4. Verwarm een scheutje zonnebloemolie en smoor er de kool en de paksoi in tot het zacht begint te worden. Breng op smaak met een lepel sambal en een snufje zout.
5. Verwarm de kokosmelk in een steelpan en voeg toe aan de uitgewasemde aardappels. Stamp tot een puree en schep er de gesmoorde groente doorheen. Maak het eventueel nog wat pittiger met een extra lepel sambal. Houd warm onder een deksel.
6. Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak er de plakjes rookworst enkele minuten in. Blus af met een scheutje ketjap en laat lekker glaceren.
7. Dresseer de rookworst op de stamppot en bestrooi tenslotte met de gebakken uitjes.
Meer recepten in de categorie