
Gekleurde kruidnoten
8 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
100 g pure chocolade Fairtrade 72%
100 g witte chocolade Fairtrade
100 g melkchocolade Fairtrade
1 zak kruidnoten (200 g)
2 el topping disco (Dr. Oetker, 65 g)
3 el topping regenboogfantasie (Dr. Oetker, 152 g)
Bakpapier
Bereidingswijze
1 Hak de drie kleuren chocolade in kleine stukjes, maar houd ze wel apart. Smelt ze apart au bain-marie: hang een vuurvaste kom boven een pan met een laag water. Zorg dat de kom, het water niet raakt. Doe de chocolade in de kom en breng het water aan de kook. Laat de chocolade al roerend smelten.
2 Doop de kruidnoten in de chocolade en bestrooi ze met de verschillende soorten sprinkles. Of zigzag er met een vork een andere kleur chocolade over. Leg de ingepakte kruidnoten op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat en laat de chocolade hard worden. Duurt het te lang, zet ze dan 20 min. in de koelkast.
Variatietip!
Bewaartip: Ze zijn het lekkerste om snel op te eten. Je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel. Ze zijn ca. 1 week houdbaar, maar vaak niet meer krokant.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
2725 kcal
Vetten
131 gram
Koolhydraten
347 gram
Eiwitten
31 gram