
Italiaanse aardappelsalade met courgette
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
500 g Gourmandine aardappelen, ongeschild in blokjes
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie
1 courgette, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 tros-tomaten, in partjes
1 zak rucola (75 g)
150 g ricotta
3 el olijfolie
25 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water, eventueel met wat zout, in 10 minuten gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord
Schenk 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de courgette in 4 minuten beetgaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut
Schep de aardappelblokjes met de courgette op een brede schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur
Schep de tomaat met de rucola door de aardappel en courgette. Schep de ricotta op de salade
Sprenkel de rest van de olijfolie over de salade en bestrooi met zout en peper naar smaak. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas grof boven de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
12 gram