Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse aardappelsalade met courgette

Italiaanse aardappelsalade met courgette

Ingrediënten

  • 500 g Gourmandine aardappelen, ongeschild in blokjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tros-tomaten, in partjes
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 150 g ricotta
  • 3 el olijfolie
  • 25 g Parmezaanse kaas
Italiaanse aardappelsalade met courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in water, eventueel met wat zout, in 10 minuten gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord
  2. Schenk 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de courgette in 4 minuten beetgaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut
  3. Schep de aardappelblokjes met de courgette op een brede schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  4. Schep de tomaat met de rucola door de aardappel en courgette. Schep de ricotta op de salade
  5. Sprenkel de rest van de olijfolie over de salade en bestrooi met zout en peper naar smaak. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas grof boven de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 440
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 28 g