
Italiaanse aardappeltjes met groenteburgers
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
bakpapier
1 kg aardappelen
2 stuks broccoli
120 gram parmezaanse kaas
2 theelepels oregano
2 eetlepels mayonaise
4 stuks vegetarische burgers
Bereidingswijze
+ Olijfolie
+ Bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de broccoli in roosjes. Was de rode aardappelen en snijd in partjes.
3. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak in de oven in 25 minuten gaar. Haal de aardappelen na 20 minuten uit de oven, strooi de parmezaanse kaas en de oregano eroverheen en bak onder de grillstand in 5 minuten gaar en goudbruin.
4. Verhit een grillpan en grill de groenteburgers in 6 minuten rondom gaar.
5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de broccoli 5 minuten en giet af.
6. Verdeel de aardappelpartjes, de groenteburgers en de broccoli over de borden. Serveer met een schaaltje mayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2573 Kj
Calorieën
611 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie