
Italiaanse andijviestamppot met zoete aardappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
18.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Zoete aardappel
40 gram Pijnboompitten
8 stuks Zongedroogde
10 stuks Groene olijven
400 gram Vegetarische kipstukjes
500 gram Andijvie fijngesneden
75 gram Pesto
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten beetgaar, giet af en laat droogstomen.
2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en de groene olijven in plakjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de kipstuckjes.
3. Stamp de aardappels tot puree. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie, en roer de rauwe andijvie, pesto, zongedroogde tomaten en olijven erdoor. Serveer de stamppot met de kipstuckjes en garneer met de pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie