
Italiaanse broodjes gehaktbal met groene-bonensalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
30.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
400 gram Gepelde tomaten
400 gram Sperziebonen gebroken
440 gram Gehaktballetjes kant-en-klaar
1 stuk Rode ui
1 bosje Peterselie
1 theelepel Honing
1 theelepel Mosterd
2 theelepel Citroensap
4 stuks Mini ciabatta
50 gram Rucola
60 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook fijn. Haal de basilicumblaadjes los van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Snijd de blaadjes in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur en fruit hierin de knoflook en basilicumsteeltjes. Voeg de gepelde tomaten toe en snijd ze voorzichtig in de pan in grove stukken. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 15 minuten pruttelen.
2. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen gedurende 3 minuten. Giet af in een vergiet en spoel koud onder de kraan. Laat uitlekken.
3. Snipper de rode ui, hak de peterselie fijn. Meng de honing met de mosterd, het citroensap en 3 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen met de dressing, de rode ui en peterselie.
4. Halveer de ciabatta’s. Beleg met de rucola en de gehaktballetjes in tomatensaus. Top met de Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes. Serveer met de bonensalade.
Meer recepten in de categorie