Italiaanse broodsalade met gegrilde paprika
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
0 zout
0 olijfolie
0 peper
3 stuks rode paprika's
4 stuks tomaten
6 sneetjes brood
4 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
1 stuk citroen
75 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gril de paprika's met vel 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zwart blakeren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
2. Snijd het brood in plakken. Besmeer het brood met olie en verdeel het rozemarijn over het brood. Rooster het brood voor 10 minuten in de oven.
3. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukken en verwijder het vel en de pitten van de paprika's. Snijd de paprika's in langwerpige repen.
4. Haal het brood uit de oven zodra het goudbruin is. Haal het vel van de knoflook en besmeer het brood met de knoflook. Snijd de brood sneden in grove stukken.
5. Meng het brood samen met de gegrilde paprika, de tomaten, het sap van een halve citroen en de veldsla in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de salade over de borden.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2678 Kj
Calorieën
638 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
26 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie